VISIO2025: Kansanmusiikin pedagogiikkaseminaari Kaustisella 5.2.2014

Kansanmusiikki rikastuttaa moni-ilmeisyydellään musiikkikenttää ja tietämys oman alueen perinteestä auttaa tuntemaan omia juuria ja ymmärtämään muita kulttuureja. Mikä on kansanmusiikin asema tämän päivän lasten ja nuorten kasvatuksessa peruskouluissa ja musiikkioppilaitoksissa? Mitkä ovat sen haasteet ja mahdollisuudet ja kuinka alan pedagogiikkakoulutuksen tulisi ne huomioida?

Kaustisen Pelimannitalolla järjestetään keskiviikkona 5.2. kansanmusiikin asemaa peruskoulussa ja musiikkioppilaitoksissa käsittelevä seminaari, joka on kaikille avoin.

Seminaaria isännöi Kansanmusiikki-instituutti ja se on osa laajempaa Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen (KEK) koordinoimaa strategiatyötä, jonka tuloksena saadaan kansanmusiikin ja -tanssin kentälle uusi yhteinen tavoiteohjelma 2025 (julkaisu 2015 alussa).
Tiedote tavoiteohjelmasta löytyy
http://www.kansanmusiikki.fi/ajankohtaista/uusi-kansanmusiikin-ja-tanssin-alan-tavoiteohjelma

Keskustelijoina ovat ruotsalainen kansanmuusikko ja pedagogi Adrian Jones, Käpylän musiikkiopiston rehtori ja Suomen Musiikkioppilaitosten liiton hallituksen jäsen Raimo Päiväläinen, näppäripedagogiikan kehittäjä Mauno Järvelä, Nepalissa kansanmusiikin integroimista luokkaopetustilanteisiin tutkiva Sibelius –Akatemian kansanmusiikin lehtori Vilma Timonen sekä OAJ:n edustaja peruskoulumaailmasta.  Paneelikeskustelun vetäjänä toimii kansanmusiikin professori Hannu Saha.

Seminaari on maksuton, ruokailu tapahtuu omakustanteisesti ravintola Pelimannin seisovasta pöydästä hintaan 8,40€. Ilmoittautuminen seminaariin tapahtuu etukäteen 22.1. mennessä osoitteeseen anni.jarvela@gmail.com.

Yst terv Anni Järvelä, Kansanmusiikki-instituutti

+358 40 3582446

OHJELMA:

11.45  Kahvi ja ruisvarrasbuffet

 12.00 Seminaarin avaus –missä mennään kansanmusiikkipedagogiikassa, aiheiden läpikäynti
 12.15  Ruotsin musiikkikoulutusjärjestelmä ja kansanmusiikin asema siinä /Adrian Jones
 12.45 SML-Kansanmusiikki musiikkiopistoissa /Raimo Päiväläinen
 13.15 Tauko
 13.30 Mauno Järvelä ja Näppäripedagogiikka –alustus ja näyteworkshop kansanmusiikin ammattikoulutuksien 1.vuosikurssin opiskelijoiden kanssa.
 14.30 Kansanmusiikki peruskoulun musiikinopetuksessa, puhuja varmistuu myöhemmin
 15.00 Perinnemusiikin uudelleen kontekstointi pedagogisiin tarkoituksiin -case Nepal /Vilma Timonen
 15.30 Ruokailu Ravintola Pelimannissa
 16.30 Paneelikeskustelu seminaarin alustuksissa esiin nousseista aiheista, vetäjänä Hannu Saha
 18.00 Loppukeskustelu
 18.30 Seminaari päättyy

Jätä kommentti