Kansantanssin ja -musiikin ammattilaisten tulevaisuusseminaari Helsingin Musiikkitalossa 9.1.2014

Kansanmusiikin ja -tanssin ammattilaisille suunnaattuun seminaariin on keskustelijoiksi kutsuttu Tuomo Tähtinen (Music Finland, toiminnanjohtaja), Antti Huntus (Pohjanmaan taidetoimikunta, erityisasiantuntija),  Outi Kallinen (esiintyjä, koreografi, afrotanssin opettaja, Afroahjo), Yonca Ermutlu (Turkki, tanssija, laulaja, opettaja), Juhani Näreharju (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia kansanmusiikin aineryhmä, lehtori) sekä Hannu Oskala (musiikkialan moniottelija, Helsingin kaupunginhallituksen jäsen).
Seminaarin alussa Kaustisen Kansanmusiikki-instituutin toiminnajohtaja Matti Hakamäki kertoo terveiset joulukuisesta VISIO2025 seminaarista, joka pidettiin Kaustisilla 13.-14.12.2013
Tilaisuuden vetäjinä toimii Puhti duo eli Reetta-Kaisa Iles (Tsuumi, koreografi, tanssija) sekä Anne-Mari Kivimäki (muusikko, opettaja, SibAn jatko-opiskelija)
Tilaisuuteen on kutsuttu kansanmusiikin ja -tanssin ammattilaiset, opettajat, tutkijat ja taiteilijat sekä ammattilaisiksi opiskelevat. Ammattilaisuus  voi tulla joko koulutuksen tai pitkäaikaisen kokemuksen kautta.
OHJELMA, PAIKKA JA AJANKOHTA
Seminaari pidetään Helsingin Musiikkitalon auditoriossa, 9.1.2014 klo 15-18. Seminaaria edeltää julkaisutilaisuus Klo 14.30  Ka:nsanmusiikki-instituutin uusin kirja: Näppäripedagogia (toim. Antti Huntus).
TAVOITE
Seminaari on osa laajempaa Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen (KEK) koordinoimaa strategiatyötä, jonka tuloksena saadaan kansanmusiikin ja -tanssin kentälle uusi yhteinen tavoiteohjelma 2025 (julkaisu 2015 alussa).
Tiedote tavoiteohjelmasta löytyy
TAVOITEOHJELMAN TEOSSA KOKO KENTTÄ
Seminaarien lisäksi keskustelutamme ihmisiä ja tarjoamme tilaisuuden keskusteluihin facebookissa ryhmässä nimeltä Kansantanssi ja kansanmusiikki 2025. Lisäksi projektille on perustettu blogi  https://kansanmusiikkijakansantanssi.wordpress.com johon tullaan viemään tulevien kuukausien aikana mm. seminaareista raportteja ja sinne tullaan myös pyytämään blogikirjoituksia liittyen koko kentän tulevaisuuteen ja kehittämiseen.
Järjestäjät Folklore Suomi Finland ja Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskus yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa
Lisätietoja: Riitta-Liisa Joutsenlahti, KEK toiminnanjohtaja, 0447516366, tj(at)kansanmusiikki.fi

Jätä kommentti